Nauwkeurigheid, gevoel en diepe inwerking

De Jack Meagher Methode

De fysiologische reactie van een spier op een probleem van welk type dan ook verrekking, overbelasting of scheuring is eerst gespannenheid. Deze gespannenheid wordt gevolgd door de ontwikkeling van een blokkade op de exacte plek waar het probleem ontstaan is. Een blokkade is een groep vezels die bij elkaar gehouden wordt, zonder zichzelf te kunnen bevrijden.  

Een spier heeft twee functies:

1. De spier verkort. Bij deze verkorting beweegt het gewricht waar de spier aan vastzit in de richting van de verkorting.

2. De spier ontspant zich daarna helemaal en wordt zo gerekt dat hij niet tegenwerkt bij de volgende verkorting.

Een spier verkort niet net zoals een elastiek maar door veelvuldig over zichzelf heen te vouwen.

Daarna moet de spier ontspannen door veelvuldig uit te vouwen zodat de spier makkelijk tot de volle lengte uitgerekt kan worden. De verkorting van de spier is een gedirigeerd proces. Het ontspanningsproces niet. Problemen ontwikkelen zich dan ook in het ontspanningsproces. Een blokkade groeit als het ware in de spier. Dit proces is vaak al geruime tijd aan de gang. Deze blokkade moet met 'kracht' verbroken worden door accurate massagetherapie.

De Jack Meagher methode is zeer effectief en gaat veel verder dan welke massagebehandeling ook. De Jack Meagher Methode is de enige wetenschappelijk bewezen massagemethode (onderzoek 2002) op paarden. Bij Jack Meagher zijn therapie is het vinden van de juiste plek waar zich de blokkade bevindt het belangrijkste. Het weefsel een centimeter ernaast verkeert in prima staat. De sleutel tot ons succes ligt in accuraatheid! Alle genoemde bewegingsproblemen kunnen in korte tijd opgelost worden.

De vergelijking met fysiotherapie wordt vaak gemaakt. Er bestaat echter een groot verschil. Die zit voornamelijk in de wijze van aanpak. De Jack Meagher methode is een specialisme. Ieder paard wordt op exact dezelfde wijze benaderd en behandeld. Een spier is een spier en die is in ieder lichaam gelijk. Het hele paard wordt altijd van top tot teen gemasseerd, aan beide kanten. Dit betekent dat er bij regelmatige controle geen blokkades blijven zitten en het paard echt 100% losheid in het lijf kan krijgen. Door de accuraatheid van de methode worden beginnende problemen al in een vroegtijdig stadium opgespoord en verholpen.

Masseren volgens de Jack Meagher Methode brengt tot stand:

o Verbeterde doorbloeding

o Verbeterde toe- en afvoerstoffen van de verschillende weefselvloeistoffen

o Verbeterde stofwisseling

o Verbetering in de spierfunctie

o Algemeen welbevinden